San Giovanni
DLOUHOLETÁ RODINNÁ TRADICE VÝROBY VÍNA.
Vinice se nacházejí na pozoruhodných a půvabných kopcích Piceno, jen několik kilometrů od Offidy.
DOKONALOST VYŽADUJE ČAS
Vinařství se stále snaží zlepšovat kvalitu svých vín velmi pečlivou péčí. Respektují životní prostředí a mají silnou vazbou s územím a tradicí. Jsou certifikováni organicky a vegansky.
UDRŽITELNOST ÚZEMÍ
Ti, kdo se zabývají udržitelným zemědělstvím, upřednostňují ty přírodní procesy, které umožňují zachovat přirozenost života na vinohradech a vyhýbají se tak používání postupů škodlivých pro půdu (jako je např. syntetická ochrana půdy) a také použitídalších chemických látek (pesticidy, herbicidy, atd.) a využívají obnovitelné zdroje energie.
VINAŘSTVÍ SE NACHÁZÍ NA KOPCÍCH PICENO.
Ekologické vinařství San Giovanni, založené v roce 1970, vychází z dlouholeté rodinné tradice výroby vína a rozkládá se na pozoruhodných a okouzlujících kopcích Piceno, jen několik kilometrů od Offidy, nádherného středověkého města s bohatou tradicí a folklórními poklady. Vinařství je ponořené do fascinující zeleně kopců a rozkládá se na 30 hektarech v jedné z nejlepších pěstitelských oblastí regionu Marche.
VINOHRADY
Jsou organizovány podle zásad ekologického / organického zemědělství a nacházejí se v průměrné výšce 320 metrů nad mořem. Pěstují se tam především typické místní odrůdy, jako je Passerina, Pecorino, Trebbiano, Montepulciano a Sangiovese.
Jílovitá půda je pro pěstování hroznů ideální díky adriatickému mikroklimatu: léta jsou ochlazována mořským vánkem a zimy jsou zmírňovány slunečním teplem.
CO JE TO EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ A CO TO ZNAMENÁ?
Biologické nebo ekologické zemědělství, jak říkají Anglosasové, znamená zemědělství v součinnosti s životním prostředím. Zemědělství, které umožňuje neznečišťovat vzduch, vodu a půdu tím, že nabízí produkty bez zbytků pesticidů a chemických hnojiv. Produkty, které pocházejí z ekologického zemědělství, jsou totiž získávány bez jakýchkoli syntetických chemických produktů.
Úrodnost půdy je chráněna používáním organických hnojiv a naprosto přirozenými agronomickými postupy, které respektují rovnováhu celého zemědělského ekosystému. Nedávný výzkum kalifornské univerzity v Davisu ukázal, že biopotraviny kromě toho, že neobsahují toxická rezidua, obsahují více antioxidantů a živin než konvenční produkty. Ve stejné přísné studii se ukázalo, že kvalita ekologické půdy se v průběhu času zlepšuje a s ní i její produkty. Předpokládá se totiž, že rostliny mají aktivnější metabolismus, protože jsou nuceny samy produkovat mnohem více ochranných látek. Ekologické zemědělství, které bývá často nazýváno primitivním nebo prapůvodním zemědělstvím, je ve skutečnosti členitý a efektivní systém, který maximálně využívá přírodní zdroje půdy a životního prostředí.
Ti, kdo pěstují ekologicky / organicky, mají povinnost být připravení a uvědomělí; dbát jak na přírodu, tak na tradice a technické a vědecké inovace, aby zdravě a trvale rozvíjeli potenciál skutečně "globálního" zemědělského systému.
Dalo by se říci, že láska k životnímu prostředí a hledání kvality mají bezprostřední odezvu právě v ekologickém zemědělství. Ekologická produkce je skutečným posláním, které ty, kdo ji provozují, vede k neustálému zlepšování.
VEGANSKÁ VOLBA
Není to jen ekologický systém. Od roku 2014 jsou vína vinařství San
Giovanni certifikována jako veganská s označením "Qualità Vegetariana Vegan" CSQA. Rostoucí povědomí lidí o zdravém a udržitelném stravování vedlo společnost San Giovanni k tomu, že nepoužívá živočišné produkty, které se běžně používají při výrobě vína.