Prosecco Spago DOC Extra Dry
Kód: 1Detailní popis produktu
Odrůda: Glera 100%
Typ půdy: Půda: Heterogenní, jílovitá, mělká.
Podnebí: mírné, s chladnými zimami a horkými léty. Průměrné srážky s maximem v červnu a listopadu.
Výnosy: Maximálně (!) 180 kg/ha
Doba sklizně: Posledních deset dní v září
Vinifikace: Velmi jemné lisování pneumatickým lisem, statická dekantace moštu, kvašení při řízené teplotě (16-18 °C).
Sekundární fermentace: V ocelových autoklávech; teplota kvašení se pohybuje mezi 14 a 16 °C. Doba dokvašování v autoklávu je 50-60 dní, poté se víno stáčí do lahví pod tlakem.
Analytické údaje: Alkohol 11 % obj. | Cukry 12 g/l | Kyselost 5,8 g/l | Tlak 2,5 baru
Organoleptické vlastnosti:
Barva: slámově žlutá se zelenkavými odlesky, s jemnou a vytrvalou perlinkou.
Vůně: svěží s výraznými tóny zeleného jablka a akátových květů.
Chuť: lehká a jemná, s vyváženou kyselinkou, která ji činí harmonickou a elegantní.
Párování s jídlem: Vynikající aperitiv. Výborně obecně se páruje s předkrmy a s prvními chody. Úžasné i na samotné popíjení.
Doporučení: Podávejte vychlazené při teplotě přibližně 8-10 °C.
Má tradiční korkový uzávěr s ručně uvázaným provázkem, jak bylo zvykem v minulosti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Itálie |
---|---|
Cukernatost: | Extra Dry |
Druh vína: | Perlivé víno |
Odrůda: | Glera |
Objem: | 0,75 l |
Zrání: | Nerezový tank |
Párování: | Mořské plody, Aperitiv |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Cantina Famiglia Scottà je rodinný podnik, který se po několik generací věnuje pěstování vinné révy a výrobě skvělého Prosecca.
Usedlost se nachází ve velmi kopcovité oblasti Valdobbiadene, která je součástí světového dědictví Unesco.
Společnost vždy rozvíjela filozofii výroby, která je úzce spojena s úctou k přírodě a konečnému produktu. Vinařství hnojí pouze přírodními hnojivy a nepoužívají herbicidy ani pesticidy.
Hrozny se sklízejí výhradně ručně za slunečných dnů, aby se zajistila jejich nejlepší kvalita.
Sklizeň se provádí zpravidla v září, jakmile hrozny dosáhnou správné zralosti.