Michel Genet
Šampaňský dům Michel Genet je zaslouženě nazýván „hvězdou řemeslných Champagne BB z nejvyšší klasifikace Grand Cru“.
Majitelé si zakládají na zdravých a udržitelných vinicích, stejně jako na rukodělné výrobě i zrání vín přímo v jejich malebném vinařství z roku 1900. Vinice se nachází v Chouilly Grand Cru a to na 40ti skvělých parcelách.
Doslova přísně střeženým pokladem je jejich výrobní know-how, které je rodinou předáváno již po několik generací.
Co však víme je to, že hrozny ručně posbírají a ihned ten samý den lisují,
aby se zachovala jejich čerstvost a čistota. Vinařství disponuje dechberoucím ručním lisem. Na tomto skvostu se za cca 3 hodiny zpracuje 4000 Kg hroznů s výsledkem 2550 litrů moštu.
Technologické zázemí je v podzemí a vinařství tak může pracovat plně gravitačně.
Primární fermentace probíhá v několika tancích o objemu 20 hl, přičemž každá ze 40ti parcel se vinifikuje zvlášť.
Majitelé se podílejí osobně na každém kroku produkce jejich mimořádného Champagne. Od pěstování hroznů až po samotnou výrobu.
Antoine, Vincent a Agnès Genetovi mají výhradně tradiční řemeslný přístup k řízení jejich rodinného šampaňského domu, který nese jméno jejich vizionářského otce Michela Geneta.
Všichni tři se zasazují o co nejpřirozenějšího přístupu k vinohradnictví a vinifikaci. Proces je vysoce selektivní, organický / ekologický (AB), s trvale udržitelným výskytem škůdců, schválenými kvalitativními standardy pro celé vinařství a nezávislostí.