Château Durfort-Vivens
Od 14. století byla rodina Durfort de Duras jedním z hlavních vlastníků půdy v Médocu. To, co kdysi bývalo loveckým zámečkem na jejich pozemcích v Margaux, se během 17. století stalo vinařským panstvím vynikající kvality. V roce 1758 byl zámek předán Georgi Ainsliemu, obchodníkovi se skotským vínem, jehož poslední dcera se provdala za rytíře de Vivens. Je to jejich syn, který v roce 1824 přidal své jméno k Durfortu. Od roku 1745 je panství obecně považováno za 2. cru, takže bylo přirozeně klasifikováno v roce 1855. Château Durfort-Vivens získala společnost Château Margaux, jejímž hlavním akcionářem byl tehdy Léonce Récapet. O několik let později koupil nemovitost zpět vnuk Léonce, Lucien Lurton, velký vinař a obránce terroir Bordeaux.
V roce 1992 se vedení Durfort-Vivens ujal jeho syn Gonzague, který byl vždy fascinován tímto panstvím a jeho obrovským potenciálem.
Měl své vlastní představy: vytyčit si vlastní cestu při hledání své vlastní vize:
ČISTOTA, PRECIZNOST,
VÝRAZ TERROIR MARGALAIS.
Jeho vášeň pro styl vína ho vedla k tomu, že udělal vše pro to, aby zajistil, že bude zdůrazněna jedinečnost terroir Durfort-Vivens. Biodynamika se mu zdála jako nejlepší nástroj a začal s ní v roce 2009. V roce 2016 získal certifikace Bio a Biodynamice. Château Durfort-Vivens se stal prvním Margaux Grand Cru Classé, který získal dvojitou certifikaci. Výsledky jsou přesvědčivé: nejenže se zregenerovala půda, ale kvalita vín nadále roste v brilanci a přesnosti.